Besmette eieren, wat vind jij?

Afbeeldingsresultaat voor eierenIk denk dat iedereen het laatste nieuws over de besmette eieren heeft gezien. De lijst was aanvankelijk gezien klein en er was maar 1 type ei die je echt moest weggooien. De overige types waren alleen een gevaar voor kinderen. Tot er het advies kwam om even helemaal geen eieren meer te eten. Mijn dieren hart sloeg een aantal keer over.

Dit is namelijk precies een van de redenen waarom ik geen vlees meer eet. En een reden waarom ik vegan probeer te eten. Want er zijn namelijk meer gevolgen dan het even geen eieren meer kopen.

Even samenvatten wat is er aan de hand: kippen zouden besmet geraakt zijn bij het ontluizen van de stallen. Dit zou zijn gebeurd doordat het bedrijf die bloedluist bestrijd, dit gedaan zou hebben met een middel die fipronil bevat. Bij grote inname kan dit toxische gevolgen hebben voor de mens.

Oke dus de kippen zouden zijn besmet, en daardoor leggen zij ook besmette eieren. Uiteraard gaat het in alle berichten over de gezondheid van de mens. Daardoor kopen veel mensen geen eieren meer, en halen supermarkten de eieren uit de schappen.

Maar hoe zit dit dan met de kippen denk ik zelf dan? Want sowieso deze kippen zitten  nu voor niks hutje mutje op elkaar om die besmette eieren te leggen, welke vervolgens weer worden vernietigd. Daarnaast wordt er niet gekeken wat deze stof voor uitwerking heeft op de kip. Wel kan ik lezen dat het onbekend is wanneer deze stof niet meer in de kip wordt aangetroffen.

Houd dit dan in dat deze stof voor kippen niet gevaarlijk is, en gewoon door het lijfje wordt opgeruimd? Of blijft deze stof onverwacht toch in de kip aanwezig en worden ze daardoor zomaar geslacht? Dit zou onnodig dierenleed zijn.

Dit is voor mij dus de reden om o.a.vegetarisch en vegan te eten. Want hoe minder consumptie er is van dierlijke producten, hoe minder dieren hiervoor gebruikt zullen worden. En daardoor krijgen we minder schadelijke stoffen binnen door middel van stoffen die voor de dieren gebruikt worden.

Wat vind jij van het hele eieren gebeuren? Laat het achter in de comments!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *