Schoonmaak lifehacks

schoonmakenOp dit moment zit ik even zonder vaste baan. Dat betekend dat ik ook eindelijk wat meer tijd heb voor mijn huishouden. Opeens verander ik in een opgeruimde huisvrouw die blij wordt van de geur van schoonmaakmiddel. Ik werd altijd al blij van de geur van wasmiddel door mijn huis, als ik de was had uitgehangen. Toch ga je op zoek naar een aantal lifehacks die het huishouden leuker en makkelijker maken. In dit artikel deel ik mijn lifehacks met jullie.

1. Geur aan je stofzuiger toevoegen

Hoe leuk is het als je door stofzuigen je huis lekkerder kan later ruiken? Sommige kennen de dure geurzakjes wel die je bij de Blokker kunt kopen. Deze kun je dan in de stofzuiger zak doen. Hier zijn echter goedkopere en hele simpele trucjes voor. Zo kun je bijvoorbeeld wat badzout opzuigen of bijvoorbeeld een bruisbal klein maken en opzuigen. Zodra je aan het stofzuigen bent zul je de lekkere geur door je huis verspreiden. Zo ruikt het gelijk super schoon!

2. Citroen

Vele kennen dit trucje al. Je kunt al met een halve citroen veel in huis schoonmaken. Wat dacht je van bijvoorbeeld je wasbak, de snijplank, zweetvlekken in kleding?

3. IJsblokjes met warm water

Voor het maken van ijsblokjes zou je sneller koud water gebruiken. Maar gebruik je warm water, dan vries het sneller.. Hoe dit scheikundig in elkaar zit snap ik niet maar het werkt! Daarnaast worden ze mooi en egaal met warm water.

4. Afwastablet tegen aangekoekte pannen

Heb je een pan waar je bijvoorbeeld de rijst in hebt laten aanbakken, en krijg je dit niet meer schoon? Zet de pan een nachtje op het aanrecht met een vaatwastabletje er in. Dit helpt gegarandeerd! Zo hadden wij een pan die echt niet schoon te krijgen was. Wij hebben dit ritueel 2 nachten herhaald en de pan was weer zo goed als nieuw!

 

Heb je nog andere handige hacks? Deel ze in de comments!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *