Zout minderen

zout teveelZoals eerder geschreven zit ik een beetje in een zoektocht naar gezond eten. Ik verdiep mij in wat gezond eten nu precies in houd. Wat is nu eigenlijk gezond en wat moet ik minderen. Ik doe hier vaak research over op internet, maar lees er ook graag boeken over. Als het aan mij ligt heb een boekenkast vol met sport en kook boeken. Op dit moment lees ik het boek van Radmilo Soda. Ik vond hem op tv al een goede en indrukwekkende coach. Zijn boek zag er uitnodigend uit. Een jaar geleden kreeg ik deze dan ook cadeau van mijn vriend. Nu inmiddels een jaar laten ben ik mij er pas echt in gaan verdiepen (schaam i know).

Zo las ik een stuk in zijn boek over onze dagelijkse inname van zout. Ik hoorde het wel eens voorbij komen tijdens het nieuws maar deed er verder weinig mee. Dan aten we een week weinig zout en daarna letten we er totaal niet meer op. Tot ik zijn stukje las. Dit bleef hangen en bij alles wat ik at bekeek ik de ingredi├źnten lijst. In sommige dingen die ik at zat al 1.5 gram zout in. Het meest verbaasd was ik op het moment dat ik met mijn vriend in de supermarkt was. We zochten iets voor avondeten en voor de grap trok ik een diepvries pizza uit het schap. Wow weet je hoe veel zout hier in zit zei ik? 3gram. wow dan kan ik wat betreft zout beter weinig hebben gegeten.

Kijk bijvoorbeeld naar crackers, of lu cracotte. In 1 cracotte zit al 0.5 gram zout. Maar wie neemt er nu 1? Stel dat je er 3 neemt zit je al aan 1.5 gram zout. Dat is alleen nog maar de cracker..

Uit eten gaan maakt het ook niet makkelijk. Mijn vriend en ik gaan het liefst elk weekend uit eten. Bijvoorbeeld naar ons favoriete all you can eat restaurant in Zoetermeer. Na 1x wokken krijg je al best wel dorst. Inmiddels heb ik geleerd mij dan niet vol te gooien met wat Cola Zero anders zit ik 1 maaltijd verder al weer dorst. Maar als wij daarna wat vlees grillen, dan is de dorst te erg. Of toen wij begin van deze week besloten pizza te halen. Mijn dorst was zo erg dat ik voor mijn gevoel wel 2 liter achter elkaar weg kon drinken. De dag erna merkte ik het nog.

Ik ben mij dus best bewust van onze inname zout. Dit is inderdaad te veel. Helaas houd ik van lekker eten, en zul je mij niet snel een salade zien eten. Nu maar zoeken naar manieren om dit toch vol te kunnen houden

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *