Vol en gezond haar: mijn tips and trics

beyonce haarTegenwoordig krijg ik veel opmerkingen dat mijn haar zo snel gegroeid is en zo mooi lang wordt. Hoe doe je dit, wordt mij dan gevraagd. Mooi haar zoals Beyonce, Anna Nooshin,Blake Lively willen we allemaal wel. In dit artikel deel ik al mijn tips en trics voor gezond en vol haar.

1.Voeding

Gezond haar komt niet alleen van buiten af. Om je haar ECHT gezond te laten worden, is het belangrijk dat je (ja daar komt hij weer) een gezond eet patroon hebt. Niet alleen voor gezond haar maar bijvoorbeeld ook voor nagels is het belangrijk dat je vanuit jouw voeding genoeg vitaminen, proteïne, zink, magnesium etc. binnen krijgt. Zo zorg je er voor dat jouw haar genoeg voedingsstoffen binnen krijgt om zich verder uit te ” bouwen”.

Kijk maar naar een plantje. Planten groeien ook van de juiste voeding, zon en water. Krijgen ze ergens te weinig of te veel van dan gaat het dood. Zo kun je met betrekking tot je voeding voor de volgende producten kunnen kiezen:

  • IJzer: dit kun je vinden in spinazie, volkorenproducten, broccoli, sperziebonen
  • Eiwitten: te vinden in noten, paddenstoelen, vlees, vis, eieren
  • Proteïne: te vinden in vis,vlees,eieren en kaas
  • Biotine: lever, eieren,melk,pinda’s en noten

2. Masseer je hoofdhuid

Door het masseren van de hoofdhuid, stimuleer je de doorbloeding. Hierdoor zal jouw haar beter en sneller groeien. Hierbij kun je een fijne olie gebruiken zoals Amandelolie, arganolie of kokosolie. Daardoor kun je jouw hoofdhuid gelijk lekker hydrateren.

3. Was je haren niet te vaak

Probeer je haar zo min mogelijk te wassen. Ik zelf was mijn haar ongeveer 2 keer per week. Soms lukt het mij om mijn haar om de 5 dagen te wassen. Je hoofdhuid gaat hier vanzelf aan wennen, en zal minder talg gaan produceren. Ik begon met mijn haar om de dag wassen en kon zo steeds meer afbouwen.

4. Wees voorzichtig met het drogen van je haar

Als je net uit de douche komt is het belangrijk voorzichtig om te gaan met je haar. Als het nat is, dan is het veel kwetsbaarder. Wat je niet moet doen is je haar in een handoek wikkelen of goed droog boenen. Wat je beter wel kunt doen is zodra je uit de douche komt, jouw haar zachtjes droog deppen met de handoek. Verder zal het je niet verbazen dat het beter is om je haar te laten drogen zonder hitte. Dus houd rekening met wanneer je jouw haar wast, zodat er geen hitte voor nodig is.

5. Gebruik elastiekjes zonder metaal

Elastiekjes met metaal zullen het haar beschadigen en doen afbreken. Bij de meeste drogisterijen zoals Kruidvat en Etos kun je elastiekjes kopen zonder metaal er in.

 

gespleten haarpunten

6. Knip regelmatig de dode haarpuntjes af

Als je jouw haar los draagt, zul je merken dat je snel gespleten haarpunten krijgt. Uiteraard is het nodig om regelmatig een kapper te bezoeken. Wat je kunt doen, is tussen de kappersbeurten door de dode haarpuntjes wegknippen. Ik zelf heb een speciaal schaartje wat ik hier voor gebruik. Ik knip dan alleen het puntjeer af wat misschien 2mm is. Zo blijft het gezond verder groeien, en voorkom je dat de hele onderkant dood wordt.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *