De voordelige effecten van het hebben van planten

Afbeeldingsresultaat voor planten in pot

Planten, ik ben er dol op. Zodra ik in ons huisje kwam wonen heb ik er een paar gekocht. Het liefst heb ik in elke kamer een mooie plant staan. Maar wat zijn nu doe positieve effecten in het hebben van een plant? In dit artikel ga je daar meer over te weten komen.1.Stress

Het hebben van kamerplanten draagt bij aan het hebben van een goed gevoel. Uit onderzoek is gebleken dat planten in huis stress en angst zouden verminderen.

2. Betere luchtkwaliteit

Studies wijzen aan dat de lucht binnenhuis nog meer bevuild is dan de lucht buiten. Dit komt door o.a. chemische stofdeeltjes in schilderijen, meubels etc. Planten zorgen ervoor dat deze deeltjes worden afgebroken. Daarnaast zorgen ze ook voor een betere luchtvochtigheid. Er zijn planten zoals Gerbera’s en de ananasplant die ’s avonds meer zuurstof geven. Dit kan ook nog eens positief helpen bij snurkers.

3. Betere concentratie

Een fijne en relaxte sfeer zorgt niet alleen voor een goed gevoel. Het is ook aangetoond dat je met het hebben van planten een betere concentratie hebt. Planten zijn dan ook essentieel in elke kantoorruimte!

4. Goed voor de akoestiek

Heb je net zoals ik strak gestuucte muren, en kan de ruimte erg galmen? Probeer dan eens wat planten neer te zetten! Net zoals bij behang en gordijnen zorgen ook planten voor een goede akoestiek in de ruimte.

5.  Werkt tegen sigaretten rook

Wordt er bij jou in huis gerookt? Probeer dan eens om een graslelie of lepelplant neer te zetten. Deze absorberen namelijk de giftige en chemische stoffen uit de rook.

6. Planten als geneesmiddel

Er zijn planten die niet alleen gewoon mooi zijn, maar ook nog eens helende werkingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Aloë Vera plant. Het sap van deze plant kun je gebruiken voor enorm veel doeleinden. Zo kun je het gebruiken om de huid te hydrateren, bij verbranding, je kunt het drinken. Ook Kamille is daar een voorbeeld van. Daarnaast werken planten ontspannend en dit zorgt weer voor het verlagen van de bloeddruk.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *