Mijn weg naar vegetarisch eten.

Afbeeldingsresultaat voor vegetarisch

Als je mij 5 jaar geleden zou zeggen dat ik nu voor het grote deel vegetarisch zou eten, had ik je niet geloofd. Sterker nog ik had je uitgelachen! Ik kan mij nog herinneren dat ik als kind vegetarisch wilde eten. Puur omdat ik de dieren zo lief vond, en het zielig vond. Maarja als je vegetarisch wilt eten, dan eet je dus elke dag veel groente vertelde mijn ouders. Bah, laat maar dan! Want groente en ik dat ging niet samen. Nu jaren later is mijn dag niet compleet zonder groente en heb ik meerdere redenen om vlees te minderen, en uiteindelijk te bannen uit mijn dagelijkse voedingspatroon.

Het ding met vlees begon ongeveer 3 jaar geleden. Ik lette veel op celebs die er op 40+ nog exact hetzelfde uitzien als toen ze 30 waren. Kijk maar naar celebs zoals Chris Martin, Natalie Portman, Anne Hathaway. Deze zien er allemaal super goed uit. En steeds meer celebs besluiten door het leven te gaan als vegetariër of zelfs vegan (helemaal geen dierlijke producten zoals zuivel).   Na research vond ik een aantal lichamelijke voordelen die je hebt bij stoppen (of verminderen van) met vlees eten:

  • Verlaging Cholesterol
  • Gewicht
  • Betere huid
  • Geen extra hormonen die zijn ingespoten bij dieren.
  • Helpt risico op een hartaanval verkleinen

Vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat rood bewerkt vlees kankerverwekkend kon zijn. Iets waar ik best van schrok. Dus ik probeerde zoveel mogelijk kip producten te eten, maar at dus nog wel elke dag vlees. Toen ik op mijzelf ging wonen veranderde mijn hele eetpatroon. Samen met mijn vriend besloot ik minder vlees te eten. Puur voor onze gezondheid. Ik had toen 1 vega dag in de week. Dit was voor mij enorm wennen, want wat maak je dan?

Vanuit huis was ik niet gewend om vis te eten. Mijn beide ouders vonden dit niet lekker, dus thuis stond het nooit op tafel. Soms als ik uit eten ging met mijn toenmalige stage bedrijf of andere mensen, probeerde ik een hapje van hun vis. Daardoor kwam ik er uiteindelijk achter dat ik vis wel lekker vind. Inmiddels staat vis dan ook 1x per week op het menu bij ons thuis.

Ik ben nu een tijdje verder en begin er aardig aan te wennen. Om in 1 keer van vlees naar geen vlees te gaan vond ik nogal wat. Als je jouw hele leven al vlees eet dan kan dat afkicken zijn. Daarom eet ik nu max 2 keer per week vlees. We proberen dit zo veel mogelijk te vermijden. Helemaal plantaardig en vegan zie ik mijzelf op dit moment niet doen, maar hé wie weet ooit. Op dit moment voel ik me goed en fitter dan ooit.

 
Follow my blog with Bloglovin

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *