Go to artikelen bij een extreem droge huid

Afbeeldingsresultaat voor droge huid

Het is nog steeds koud buiten. En dat kan er voor zorgen dat je huid erg droog kan aanvoelen. Bij mij zorgt het op dit moment voor een extreem droge huid. Soms weet je je geen raad wat te doen. Vandaag deel ik mijn stappenplan en go to artikelen wanneer mijn huid erg droog is(met verrassend veel Body Shop producten).

body shop scrub

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scrub

Zelf vind ik het fijn om bij een droge huid te scrubben. Dit doe ik alleen op mijn lichaam, en niet op mijn gezicht. Als mijn gezicht droog is sla ik deze stap over. Op mijn lichaam doe ik dit dan met een hele milde scrub die net de droge deeltjes weghaalt. Het liefst gebruik ik de scrubs van The Bodyshop. Deze ruiken lekker en sommige zijn heel mild. Zo gebruik ik graag de geur grapefruit. Deze heb ik recent opgemaakt Maar momenteel zijn er zo veel lekkere scrubs daar!

Reiniging

Bij het reinigen van de huid is het belangrijk om geen producten te gebruiken die erg agressief zijn. Als je bijvoorbeeld een te sterke lotion gebruikt, maak je de huid alleen maar droger. Als mijn huid extreem droog is gebruik ikzelf helemaal geen lotion. Dat onderdeel sla ik dan over om over te gaan op de face wash. Deze gebruik ik dan in combinatie met mijn Philips Visapure. Dit werkt heel fijn.

Als ik daarna mijn huid goed hydrateer, voelt het al stukken zachter aan. Momenteel gebruik ik de Aloë Vera FaceWash van de BodyShop. Zelf vind ik deze heel prettig en mild. Op internet zijn de recensies heel verschillend. Dit is dus voor ieder verschillend. Mijn huid voelt hierna niet trekkerig. Ook vind ik de schuimende formule wel prettig in combinatie met de VisaPure

Afbeeldingsresultaat voor the bodyshop aloe vera face wash

 

Hydrateren

Na het hele proces breng ik voor het slapen gaan een masker aan. Een tijd was dit mijn favo Clinique masker. Helaas zijn ze gestopt met de verkoop in Nederland en heb ik nog geen vervanging gevonden. Momenteel gebruik ik dan ook het anti stress masker van the Body Shop Aloë Vera. Klik hier voor het artikel wat ik daar over geschreven heb.

Om mijn huid een extra vocht boost te geven gebruik ik graag de Aloë Vera gel van De Tuinen afgewisseld met de Sensisomi balm van het merk Phyris.  En alleen vocht is niet genoeg. Om het wat vet te geven smeer ik mijn gezicht in met de Vaseline Cetamagrogol créme en de rest van mij lichaam met de heerlijke body butter van Palmers (fragrance free natuurlijk). Zodra mijn huid weer is gekalmeerd gebruik ik de dagcréme van Phyris.

Afbeeldingsresultaat voor palmers fragrance free

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *