Huishoud beauty middel: kokosolie!

Afbeeldingsresultaat voor kokosolieKokosolie is een mega veelzijdig product. Niet alleen kun je hier in bakken.. ook kun je het gebruiken voor een aantal beauty zaken. In dit artikel deel ik informatie wat het nu precies is, en waar je dit heerlijke product allemaal voor kunt gebruiken!

Allereerst zijn er 2 benamingen: kokosolie en kokosvet. Het gaat hier om hetzelfde product. Bij een lage temperatuur zal kokosolie hard worden. Daarom noemen wij het in Nederland kokosvet, omdat je het hier in een harde substantie kan kopen. Bij verhitting of hoge temperaturen zal dit zich omzetten naar olie.

De meningen over kokosolie zijn nogal verdeeld. Is het nu wel of niet gezond? Het voedingscentrum geeft aan dat je dit beter zo min mogelijk kunt nuttigen. Dit omdat er verzadigde vetten inzitten. Dit terwijl alle healthgoeroes hier enorm enthousiast over zijn. Jaren geleden werd besloten door onderzoeken dat verzadigde vetten slecht zijn. Dit zou er voor zorgen dat de aderen dichtslibben.

Toch hebben recente onderzoeken aangegeven dat kokosvet prima gebruikt kan worden om bijvoorbeeld mee te bakken.

Maaar… kokosolie heeft enorm veel handige werkingen voor beautyroutines. Met een pot kokosvet in huis kun je dus zomaar heel veel euro’s besparen!

Haar

Kokosolie is heerlijk te gebruiken als haarmasker. Dit kun je het beste doen bijvoorbeeld voor het slapen gaan en bij opstaan uit te wassen. Ikzelf gebruik het op een zondag en was het dan in de avond uit mijn haar. Hierna heb je mooi glanzend en zacht haar. Daarnaast zou het roos en haaruitval voorkomen.

Make-up remover

Met kokosvet kun je heel gemakkelijk je make-up verwijderen. Doe een beetje op een watje en maak je ogen schoon. Dit werkt hetzelfde als met vaseline.

Vervanger voor body lotion

Het heeft een vettende werking voor de huid. Ideaal voor de droge huidjes onder ons. Ik vergelijk dit wat betreft de huid met vaseline. Ikzelf zou het niet heel snel over mijn hele huid gebruiken, maar voor de droge plekjes is het heerlijk.  Na het reinigen van mijn ogen, gebruik ik overgebleven vet dan ook graag als dun laagje masker voor mijn gezicht.

Scheren

Met een pot kokosolie kun je zelfs je scheerschuim weglaten. Na gebruik is zelfs je huid lekker gehydrateerd.

DIY scrub

Wil je een lekkere scrub maken? Gebruik wat kokosvet, suiker en een beetje honig. Jouw huidje zal hierna heerlijk zacht aanvoelen!

 

Kortom super spul en handig voor vele toepassingen!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *