Recept: pasta met verse saus

pastaPasta, ik zou het elke dag kunnen eten! Carbonara, bolognaise, porchini I love it!! Het nadeel is dat in alle kant en klare sauzen zoals in potjes en zakjes veel zout en toegevoegde middelen zitten. Terwijl de sauzen heel gemakkelijk zelf te maken zijn. Ik vind de zelfgemaakte sauzen zelfs lekkerder dan kant en klaar. In dit artikel zal ik dan ook mijn variant van de tomatensaus delen. Super lekker en redelijk snel klaar!

Voor dit recept heb je nodig:

-gehakt (ikzelf gebruik kipgehakt in dit recept)

-pasta kan elk soort zijn

-tomaten frito

-knoflook (of knoflook poeder)

-kruiden (ik gebruik Italiaans, peper, zout, kipkruiden)

-champignons

-eventueel geraspte kaas

20161116_180605

Bereidingswijze:

  • kook de pasta volgend de bereidingswijze op de verpakking. Ikzelf heb in dit geval gekozen voor volkoren pennen, die nog in dit pasta blik zaten.
  • bak het gehakt rul en kuidt het naar smaak. In dit recept heb ik het gekruid met kipkruiden en een beetje knoflook poeder.
  • voeg als het gehakt bijna gaar is de champignons toe.
  • Zodra het gehakt en de champignons gaar zijn, kun je de Frito toevoegen. Ik zelf heb 3 kwart van het pakje gebruikt. Laat dit ¬†lekker op laag vuur pruttelen
  • vervolgens voeg je knoflook aan de saus toe en de kruiden. Tussendoor kun je proeven of de saus voor jou op smaak is.
  • zodra de pasta gekookt is, kun je het mengsel er door heen mengen. Het lekkerst vind ik om dit dan nog heel even te laten staan. Dan kunnen de smaken lekker even in de pasta trekken.

 

Helaas heb ik geen foto van het eindresultaat gemaakt:( Het smaakte in ieder geval erg lekker!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *