Diagnose eczeem, wat nu?

jeuk

Als je geboren wordt met eczeem, is het redelijk normaal voor je. Het is vervelend maar je weet niet beter. Maar bij sommige mensen ontwikkeld dit zich pas op latere leeftijd. En wat moet je dan doen? Waar moet je op letten? Blijf je altijd deze jeuk hebben. In dit artikel ga ik mijn ervaring vertellen. Eerder schreef ik al een artikel over tips bij eczeem uitbraak. Klik hier om het artikel te lezen.

Als eczeem opeen ontstaat en overal zit, kun je soms even niet meer weten wat je moet doen. Alles jeukt, en als je créme smeert wordt het alleen maar erger. Gaat het ooit weg? Ik kan je gerust stellen, ja het gaat weg. Misschien niet voor altijd maar wel voor een tijdje. Daarna is het belangrijk om je huid goed te onderhouden zodat dit niet nog een keer gebeurt.

Heb je misschien stress gehad en wordt het daardoor erger? Dan is het belangrijk om meerdere zaken in 1 keer aan te pakken. Het is belangrijk om van buitenaf je eczeem te bestrijden. Zorg dat je zalf smeert zoals voorgeschreven door de huisarts. Daarnaast moet je zorgen dat de stress weggaat. Neem een lekkere douche, ga kort onder een zonnebank (niet verbranden! Laat je altijd goed informeren!), lees een boek, kijk een leuke serie of film etc. Zorg dat je ontspant en problemen oplost.

Weet je niet goed waardoor je eczeem ontstaat? Vraag dan bij de arts om een allergie test. Bij mij werd de test gedaan door een dermatoloog. Je krijgt dan een paar dagen (3 als ik het goed herinneren) een zogehete plakproef. er worden een soort grote plakken op je rug geplakt met vakjes daar op. In elk vakje zit een substantie. Vervolgens wordt hier speciaal tape overheen geplakt zodat het blijft zitten. Na 3 dagen wordt het verwijderd. 2 Dagen later moet je weer terugkomen. Dan wordt met een speciale lamp gekeken op welke vakken jij uitslag hebt zitten. Bij mij kwam oa er uit dat ik allergisch ben voor nikkel, huismijt, parfum, citroen etc. Zodra je weet waar je huid op reageerd kun je daar rekening mee houden.

Gebruik je al producten waar geen stoffen in zitten waar je allergisch voor bent? Let dan ook eens op voeding. Het is heel clicjee (sorry kan juiste spelling niet vinden) maar gezonde voeding doet nu eenmaal goed! Eet dus verse groenten etc! Houd eventueel een dagboekje bij met wat je eet en drinkt op een dag. Daardoor zou je een link kunnen leggen tussen voedingsmiddelen en eczeem. Zo lijkt er vaak een verband te zijn tussen gevoelig zijn voor gluten en eczeem. Dit kun je het beste zelf ontdekken.

Zorg dat je de huid goed vet houd. Zelf merk ik dat vet houden en een goede voedende bodylotion erg helpt. Wat voor mij fijn is dat is Palmers Body Butter Fragrance Free. Als ik een enorme uitbraak heb, dan helpt Aloë Vera heel erg. Ik heb een potje Aloë Vera van de Body Shop. Dit werkt voor mij super! Ook heerlijk om in de ochtend te gebruiken of na het douchen. Je huid heeft vaak niet alleen vet nodig maar ook vocht. In mijn tas heb ik altijd een tube met zalf tegen de jeuk en Aloë Vera. Altijd handig!

Kortom: luister naar je lijf en zorg er goed voor!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *