Mijn tips bij een uitbraak van eczeem

Al sinds mijn geboorte heb ik eczeem. In mijn puberteit is dit erger geworden, en veranderde dit van alleen mijn armholtes naar mijn hele lijf. Inmiddels heb ik het aardig onder controle maar soms kun je plotseling een enorme uitbraak hebben. Hierbij geef ik mijn tips bij een uitbraak van eczeem

1.Zalf smeren

Een uitbraak bestrijden gaat het beste door in eerste instantie je zalf goed te gaan smeren. Smeer naar frequentie wat door de huisarts/dermatoloog is voorgeschreven.

2.Voorkom uitdrogen van de huid

De meeste jeuk komt doordat de huid droog is. Zorg dus dat je de huid vet houdt gedurende de dag. Daarnaast is het aan te raden niet te vaak/te heet te douchen. Door warm douchen wordt de huid alleen maar droger.  Wat ik zelf fijn vind is om na het douchen een goede vette bodylotion te smeren (palmers fragrance free). Als ik bijvoorbeeld op werk last heb van droge plekken smeer ik dit in met mijn vaseline cetramacrogol crème. Deze is verkrijgbaar bij de apotheek. Volgens mij heb je voor deze crème een doktersrecept nodig.

Heb je nou hele erge jeuk? Vraag bij de huisarts om koelzalf. Deze zorgen er voor dat de jeuk wat minder wordt.

3.Pak de oorzaak aan

Bij de  meeste uitbraken is de oorzaak te achterhalen. Heb je bijvoorbeeld veel stress? Zorg dan voor voldoende rust. Komt het door een allergische reactie? Zorg dan dat je daar niet meer aan bloot wordt gesteld.

4.Zorg voor goede hydratatie van binnenuit

Ook wat je eet of drinkt heeft invloed op je huid. Zorg dat je extra let op gezond eten en drink voldoende water. Als het lijf van binnenuit al wordt uitgedroogd kan dit uiteraard niet voorkomen dat die van buiten ook gebeurt. Wat tevens kan helpen is door te zorgen voor de juiste vetten van binnen uit (vette vis, noten etc)

5.Vermijdt producten met Alcohol

Alcohol droogt de huid  nog verder uit, en zal zorgen voor meer jeuk.

 

Heb jij nog handige tips bij eczeem? Laat ze hier onder achter bij de comments!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *